Śląska wodzionka

4.49 (180 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Najuboższa z zup... Woda okraszona smalcem, podana z czosnkiem i czerstwym chlebem. Ja proponuję wodzionkę na rosole... Smakiem przypomina zupę czosnkową.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion drobiowy: 500 mililitrów
    - chleb tostowy (kromki): 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - boczek: 50 gramów
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Śląska wodzionka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy opiekamy w tosterze. Bulion gotujemy, rozlewamy do miseczek, wkładamy chleb tostowy, pokrojony na plasterki czosnek i wysmażony na chrupko boczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Bulion drobiowy Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kuchnia śląska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować