Smażone polędwiczki z indyka

4.49 (204 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Najbardziej delikatne mięso drobiowe. Marynowane w musztardowo – miodowej zalewie. Przepyszne i bardzo soczyste. Polecam

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 3,4 szt. polędwiczki z indyka
    2 łyżki ostrej musztardy
    2 łyżki miodu
    2 łyżki soku z cytryny
    10/15 listków bazylii
    ryż pełnoziarnisty/długoziarnisty
    2 łyżeczki oleju sezamowego
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone polędwiczki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki / miód, musztardę i cytrynę / wymieszać na jednolitą emulsje dodać listki bazylii. Polędwiczki umyć, oczyścić i nasmarować emulsją. Odstawić na około 3 godziny. Po tym czasie smażymy na średnim ogniu przez około 20 minut na ładny złoty kolor, często przewracając. Ryż gotujemy w/g instrukcji na opakowaniu, pod koniec gotowania dodajemy olej sezamowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować