Sos mięsny i kaszą.

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sos zrobiony na podstwaie przepisu taty, odrobinkę oczywiście przerobiony.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 40dag mięsa wieprzowego z szynki
    1/2l wody
    2 listki laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1/2 kostki rosołowej wołowej
    1 torebka sosu ciemnego pieczeniowego
    pieprz
    2 torebki kaszy jęczmiennej
    1 torebka kaszy gryczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos mięsny i kaszą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć mięso.
  • 2. Pokroić mięso na drobne kawałeczki.
  • 3. Mięso wrzucić do garnka z wodą i zagotować.
  • 4. Wybrać szumowiny.
  • 5. Do mięsa dodać liście laurowe, kostkę rosołową, ziele angielskie. Gotujemy około 1 godziny, od czasu do czasu dolewając wodę i mieszając.
  • 6. Po godzinie dodać torebkę sosu wymieszanej w połowie szklanki wody.
  • 7. Doprawić pieprzem. Zagotować.
  • 8. Podać z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować