Strogonow

4.44 (185 ocen)

  • 20 min

Na co dzień jak i na specjalne okazje.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg polędwica wołowa,
    Sól,
    1,5 l woda,
    1 łyżka mąka,
    1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy,
    1 słoik mały papryka marynowana,
    5 szt ogórek kiszony,
    4 szt cebula,
    1/2 kg pieczarki,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Strogonow 1. Mięso pokroić w cienkie paski.
    Pieczarki, cebulę, ogórki pokroić w ten sam sposób.
    Mięso podsmażyć na tłuszczu, oddzielnie podsmażyć warzywa,podsmażone mięso i warzywa połączyć.
    Dodać koncentrat pomidorowy,podsmażony z papryką.
    Wymieszać wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na końcu zaprawiamy mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować