Jarmuż w sosie

5 (190 ocen)

Jest to przepis na mało znane w Polsce warzywo ,być może przez goryczkę którą można się z łatwością pozbyć i smak tego warzywa jest niepowtarzalny

Składniki:

  • - liście z 2- 3 jarmużów
    - 2 łyżki masła
    - 1 czubata łyżka mąki
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Sosy

Jarmuż w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Liście jarmużu umyć odciąć twarde nerwy, pokroić w wstążki w garnku zalać zimną wodą zagotować przemieszać i zaraz odlać wodę tak pozbywamy się goryczki.
    • Wlać nową wsypać małą łyżeczkę soli i chwilę gotować ale nie za długo by nie stracił koloru jarmuż szybko mięknie nie potrzeba go długo gotować odcedzić na sicie,
  • 2. • Masło rozpuścić, dodać mąkę, wlać szklankę wody.Mieszać gotując aż powstanie sos.Połączyć sos z jarmużem doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować