Surówka na grilla

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Idealnie pasuje do grillowanego mięsa, chociaż w innych sytuacjach równie świetnie się sprawdzi.

  • 15 min

Składniki:

  • pół główki sałaty
    3 pomidory
    5 rzodkiewek
    pół świeżego ogórka
    2 kiszone ogórki
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie

    dip winegret:
    4 łyżek oliwy
    1 łyżka octu(albo kilka kropel soku z cytryny)
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dania główne

Surówka na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki.
    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Rzodkiewki i ogórki pokroić również w kostkę.
  • 2. Dodać do smaku sól, pieprz i zioła prowansalskie.
  • Surówka na grilla. 3. Przygotować dip-wymieszać ze sobą wszystkie składniki w szklance.
    Tuż przed podaniem dip wymieszać z warzywami.
    Wierzch surówki posypać dodatkowo ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować