Surówka z Rukolą Wiosna-Lato

4.5 (180 ocen)

Moc witamin i zdrowia! Od jakiegoś czasu robię ją codziennie na kolację.Może to być też lekkostrawny dodatek do wakacyjnego obiadu lub grilla.

Składniki:

  • duża garść rukoli (u mnie z własnego ogródka)
    1 duży pomidor
    pół ogórka sałatkowego
    1 czerwona cebula
    7 rzodkiewek
    4 suszone pomidory z oliwy
    garść kiełków słonecznika
    pół opakowania mieszanki kiełków lucerny, soczewicy i rzodkiewki

    Sos winegret
    6 łyżek oliwy z oliwek
    1 łyżka musztardy Dijon
    1 przeciśnięty przez praskę duży ząbek czosnku
    1 łyżka octu winnego lub jabłkowego
    sól, sporo pieprzu (lubię ostrzejszą)
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z rukolą wiosna-lato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora pokroić w kostkę, ogórka obrać i też pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić w paski a rzodkiewki i cebulę w plasterki.
    Dodać kiełki. Wymieszać. Winegretem polać chwilę przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować