Tatar z łososia surowego

4.5 (161 ocen)

  • 15 min

Tatar to bardzo szybkie danie zazwyczaj stosowane jako przystawka, na wszelkiego typu imprezy. Dziś jednak zmodyfikujemy klasykę, zastępując mięso wołowe łososiem. Moi Drodzy zapraszam do stołu na tatar z łososia surowego.

  • 15 min

Składniki:

  • •100 g świeżego łososia surowego
    •1 mała szalotka
    •1 ogórek konserwowy
    •0,5 papryki czerwonej
    •pappardelle z cukinii
    •sól, pieprz, sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar z łososia surowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia surowego dokładnie myjemy, usuwamy ości i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz.
    Całość mieszamy i przekładamy na talerz. Podajemy z dodatkiem drobno posiekanej szalotki, papryki oraz ogórka.
    Na wierzch tatara podajemy wstążki cukinii.

Porady

Przepis na tatar z łososia surowego możemy oczywiście dowolnie modyfikować. Zamiast łososia surowego możemy zrobić tatar z łososia wędzonego lub wymieszać oba rodzaje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować