Tęczowy deser z serkiem mascarpone

4.49 (191 ocen)

  • 25 min

Puszysty deser

  • 25 min

Składniki:

  • 200 gram serka mascarpone
    300 ml śmietany 30%
    1 galaretka wiśniowa
    4-5 owoców kiwi
    4 łyżki cukru pudru
    6 łyżeczek cukru zwykłego
    bita śmietana w aerozolu
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowy deser z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w niepełnych 2 szklankach wody, a następnie przelewamy równomiernie do 5 pucharków i czekamy aż stężeje. Serek mascarpone mieszamy łyżką z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę, a następnie dodajemy ją do mascarpone i mieszamy – przekładamy do pucharków. Obrane i pokrojone w mniejsze cząstki owoce kiwi miksujemy w malakserze z dodatkiem cukru na jednolity mus – rozlewamy na serku mascarpone. Przed samym podaniem dekorujemy deser bitą śmietaną.
    Fb-Button

Porady

Bitą śmietanę nakładamy tuż przed samym podaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Ekspresowe słodkości - sprawdź przepisy na szybkie desery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować