Udka z kurczaka w miodowo musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SKŁADNIKI NA MARYNATĘ MIESZAMY DOKŁADNIE ZE SOBĄ. WKŁADAMY DO NIEJ UMYTE I NATARTE SOLĄ UDKA. WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 60 MINUT.
2.UDKA UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM, POLEWAMY MARYNATĄ I WKŁADAMY DO NAGRZANEGO DO 180 ST. PIEKARNIKA. STARAMY SIĘ ABY MARYNATA BYŁA RÓWNIEŻ NA GÓRNEJ CZĘŚCI NASZYCH UDEK.
PRZEZ PIERWSZE 30 MINUT PIECZEMY POD PRZYKRYCIEM
3.PO 30 MINUTACH ODKRYWAMY NACZYNIE. UDKA ODWRACAMY ABY DOKŁADNIE DOPIEKŁY SIĘ Z DRUGIEJ STRONY.
(UDKA PRZEKŁADAMY TAK CO 15 MINUT)
15 MINUT PRZED KOŃCEM PIECZENIA DODAJEMY POKROJONĄ W TALARKI CEBULKĘ.
4.GOTOWE UDKA PODAJEMY W TOWARZYSTWIE ZIEMNIACZKÓW, RYŻU, CHLEBA LUB INNEGO DODATKU, KTÓRY LUBIMY JEŚĆ DO OBIADU.
Komentarze