Kotleciki jaglane są bardzo zdrowe a zarazem bardzo smaczne
20 min
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej,
15 dag pieczarek,
3 ząbki czosnku,
pieprz ziołowy do smaku,
zioła prowansalskie do smaku,
sól do smaku,
papryka ostra do smaku,
bułka tarta,
olej do smażenia
Wegańskie kotleciki z kaszy jaglanej i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ugotować kasze do miękkości, podczas gotowania cały czas mieszać,pieczarki umyć, pokroić w plastry i poddusić na patelni, i dodać do ugotowanej kaszy. Do tego obrać i wycisnąć przez praskę czosnek i przyprawić do smaku.Z gotowej masy formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Porady
kotlety z kaszy jaglanej podawać z dużą ilością surówki
Komentarze