Wiosenna jajecznica z awokado

4.5 (189 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak przygotowana jajecznica na nieśpieszne weekendowe śniadanie to sama przyjemność dla podniebienia. Cudownie pachnie i smakuje wybornie.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 jajka

    łyżeczka masła klarowanego

    1/2 awokado

    kilka pomidorków koktajlowych

    czerwona cebula

    szczypiorek

    sól, świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Śniadanie

Wiosenna jajecznica z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka i smażymy jajecznicę dodając część szczypiorku.

    Awokado kroimy w półplasterki, pomidorki na połówki, cebule w piórka. Jajecznicę i warzywa przekładamy na talerz. oprószamy sola i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować