ZAPIEKANE BUŁKI Z PIECZARKAMI I SEREM

4.45 (183 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smakowite

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki

    0,5kg pieczarek umytych i pokrojonych drobno
    2 duże cebule pokrojone w kostkę
    troszkę posiekanego koperku
    1 łyżka smietany 36%
    pieprz kolorowy
    Jarzynka
Wystaw ocenę:

4.45 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Zapiekane bułki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pieczarki i przesmażyć.
    Zmniejszyć płomień i poddusić ok. 10 minut.
    Doprawić Jarzynką i pieprzem.
    Zestawić z ognia i dodać smietanę oraz koperek.

    Z bułek odkroić czapeczki, wydrążyć miękkisz. Napełnić pieczarkami.
    Na wierzch posypać startym serem żółtym.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i zapiec ok. 10 minut do zrumienienia
    Na czapeczki też nałożyć farsz i posypać serem, razem zapiec.
    Podać z barszczem czerwonym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować