Zielone pesto z tuńczykiem

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Wyjątkowo łatwe, szybkie i pyszne danie a ciekawy kolor przyciąga spojrzenia gości.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki liści bazylii, pęczek natki pietruszki, puszka tuńczyka w oleju, garść orzechów włoskich lub innych, pół szklanki bulionu warzywnego, 2 ząbki czosnku, makaron, parmezan, sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto Pasty

Zielone pesto z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zielone pesto z tuńczykiem 1. Liście bazylii i natkę pietruszki umyć, przełożyć do blendera. Dodać obrane ząbki czosnku, tuńczyka, orzechy i dodać połowę bulionu.
  • zielone pesto z tuńczykiem 2. Zmiksować na gładką masę, podlewać pozostałym bulionem do uzyskania pożądanej gęstości pesto. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Podawać z ugotowanym makaronem al dente i odrobiną parmezanu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować