Ziołowe ziemniaczki z piekarnika

4.99 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Smaczne i aromatyczne ziemniaczki - doskonały dodatek do drugiego dania. Kiedy się je przyrządza, pachnie nimi cały dom:-)

  • 50 min

Składniki:

  • 8-10 średnich ziemniaków
    1 łyżka przyprawy do ziemniaków
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka oregano
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    szczypta papryki ostrej mielonej
    1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
    sól
    olej lub masło
Wystaw ocenę:

4.99 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowe ziemniaczki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, podgotować w osolonej wodzie 10-12 minut. Odcedzić,ostudzić, przekroić na ćwiartki.
    Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć ziemniaki. Skropić je olejem lub polać roztopionym masłem. Posypać przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, tymiankiem, przyprawą do ziemniaków, oregano, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i ostrą.
    Zapiekać 25 - 30 minut w temp. 180 stopni.
    Podawać gorące jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować