Zupa-krem z warzyw.

4.97 (185 ocen)

  • 40 min

Smaczna i zdrowa.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 duże marchewki
    1 duża pietruszka
    2 cebule
    1 szklanka zielonego groszku(mrożonego,świeżego lub z puszki)
    sól,pieprz
    2 łyżki masła
    pół łyżeczki suszonej bazylii
    pół łyżeczki ziół prowansalskich
    2-3 szklanki wody lub bulionu
Wystaw ocenę:

4.97 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Zupa-krem z warzyw. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszkę obrać,umyć i pokroić na mniejsze kawałki,zalać wodą i gotować.Cebule obrać,pokroić i udusić na maśle,razem z groszkiem dodać do gotujących się warzyw.
  • 2. Gdy warzywa będą miękkie zupę zmiksować,dodać zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Z tej porcji wychodzi około 1 litr zupy.Do zupy możemy użyć świeżych ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować