Zupa z komosą ryżową

4.48 (152 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka zupa :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g komosy ryżowej
    1 marchewka
    1 cebula
    100 g mrożonego groszku
    200 g mrożonego brokuła
    1/2 szklanki mleka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z komosą ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, obraną marchewkę zetrzeć na tarce, wrzucić do garnka i podsmażyć, zalać 1 litrem wody i zagotować. Wsypać komosę. Gotować 10 minut i dodać mrożony groszek i brokuły. Całość gotować do miękkości kaszy i warzyw, pod koniec gotowania wlać mleko i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Groszek Komosa ryżowa (quinoa) Mrożonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować