KASZANKA POD KAPELUSZEM Z CUKINII

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Łatwy

Bomba! Moje tegoroczne odkrycie, lekko i smacznie

  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 małych okrągłych cukinii
    ok. 60 dkg kaszanki
    1 cebula
    olej do podsmażenia cebulki

    Przyprawy wg uznania, u mnie:
    pieprz ziołowy
    majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka pod kapeluszem z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać, odciąć “dekielki” i wydrążyć środek ( nie za mocno)
    Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, położyć kaszankę obraną ze skórki, przyprawić, przykryć i smażyć kilka minut, przemieszać.
    Napełnić cukinie kaszanką, przykryć dekielkami. Ułożyć w brytfance, lub naczyniu żaroodpornym, można odrobinę skropić olejem po wierzchu. Zapiekać ok 1 godz. w 200º C

Porady

Po upieczeniu jeśli chcemy, można dosolić, smak zależy w dużej mierze od tego jakiej użyjemy kaszanki Jeśli nie mamy okrągłych cukinii, można użyć końcówek cukinii zwykłej, jako “naczynek” I przykryć plasterkiem boczku wędzonego, lub po prostu zwykłą cukinię przeciąć wzdłuż, wydrążyć łódki I nadziać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować