UDKO Z KURCZAKA W PANIERCE

4.48 (143 ocen)

  • 45 min

Proste a zarazem sycące danie. Zachwyca podniebienia mężczyzn.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    około 1L wody
    przyprawa uniwersalna
    przyprawa do kurczaka
    jarzyny (cebula, por, marchew, seler, pietruszka)
    olej


    Panierka:

    2 jajka
    bułka tarta,
    mąka

Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udko z kurczaka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć udka z kurczaka i zalać wodą, po czym dodać jarzyny i przyprawa uniwersalna. Gotować około 30 minut. Gorące udka wyjąć i posypać z wszystkich stron przyprawa uniwersalna oraz przyprawą do kurczaka. Obtoczyć je w mące, umoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce. Udka z kurczaka wrzucić na głęboki gorący olej – tak by były całe zanurzone. Najlepiej piec je we frytownicy. Po upieczeniu na złoty kolor podawać z frytkami i zestawem surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować