Dżem z czarnego bzu

4.36 (217 ocen)

Zimą sprawdzi się jako dodatek do placuszków, naleśników i innych deserów.

Składniki:

  • 800 g owoców czarnego bzu
    200 g cukru
    100 ml wody
Wystaw ocenę:

4.36 (217 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem z czarnego bzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce oberwać z gałązek i umyć.
  • 2. Przełożyć do garnka, dodać wodę i gotować bez przykrycia10 minut.
  • 3. Zmiksować blenderem na gładko. Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
  • 4. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Przenieść do chłodnej piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też przepis na: dżem z pigwy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować