Kotlety schabowe zapiekane z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszne!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 jajko
    400 gr pieczarki
    80 gr żółtego sera
    przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
  • 2. Jajko rozkłócić. Przyprawione kotlety przełożyć do jajka, a następnie panierować w bułce tartej i usmażyć.
  • 3. Pieczarki obrać, pokroić w paski i podsmażyć na oleju.
  • 4. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić w cienie plasterki.
  • 5. Na każdy usmażony kotlet nałożyć porcję pieczarek i sera żółtego. Zapiekać w piekarniku około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować