Kurczak na sposób tajski z mango i mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W woku lub na dużej patelni rozgrzewamy olej wrzucamy 2 łyżeczki pasty curry aby "puściła" smak. Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek,pokrojona w piórka cebulę,a następnie starty imbir.Przesmażamy mieszając około minuty. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, a po 5 minutach pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy do momentu, gdy mięso się „zetnie”. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango. Na końcu wlewamy mleko kokosowe połączone wcześniej ze śmietaną (najlepiej po trochu aby się nie zważyło) . Doprawiamy 2,3 kroplami sosu sojowego uważając bo jest dość słony. Dusimy chwilkę pod przykryciem żeby mango zmiękło. Podajemy z ryżem.
Komentarze