MOJE MACE LUB TZW. PODPŁOMYKI

4.83 (170 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

smak mojego dzieciństwa

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    Szczypta soli
    OK. 0,5 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.83 (170 ocen)

Zobacz również:

Podpłomyki Przekąski

Moje mace lub tzw. podpłomyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • moje mace tzw podpłomyki 1. Wszystkie składniki razem wyrobić tak, jak robimy ciasto na pierogi.
    Gdy ciasto będzie już plastyczne, rwać kawałki i wałkować cienkie placuszki
    Można też rozwłkować ciasto i szklanką wycinać kółka.
    Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez tłuszczu

Porady

Pierwsze podpłomyki smażyłam dodając na patelnię kroplę oleju i to błąd, bowiem nie tworzyły się pęcherzyki. Następną porcję smażyłam na suchej i rozgrzanej patelni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować