Papryka konserwowa

4.44 (165 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki lub jako dodatek do obiadu.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - 1 kg papryki czerwonej ( może być także zielona lub żółta )
    - 3 szklanki wody
    - 1/4 szklanki octu 10%
    - 30 g soli
    - 20 g cukru
    - liście laurowe
    - ziele angielskie
    - gorczyca
    - olej
Wystaw ocenę:

4.44 (165 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę , ocet , sól i cukier zagotować i odstawić do przestudzenia.
  • 2. Paprykę umyć, oczyścić , pokroić na grube paski i ułożyć w słoikach blisko
    siebie.
  • 3. Do każdego słoika dodać po jednym liściu laurowym , po dwa ziarenka ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy.
  • 4. Słoiki zalać ostudzoną zalewą, następnie dodać po pół łyżeczki oleju do każdego z nich.
  • 5. Dobrze zakręcić i pasteryzować około 8-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować