Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – serowym

4.57 (236 ocen)

Pyszne, szybkie danie, w którym wykorzystuje kurczaka z dnia poprzedniego (pieczonego lub z rosołu). W mojej kuchni nic się nie zmarnuje.

Składniki:

  • 200 g makaronu penne
    ok. 300 g kurczaka pieczonego lub gotowanego ( u mnie pieczona ćwiartka z kurczaka)
    1 średnia cebula drobno posiekana
    olej
    500 ml śmietanki 18 %
    100 g startego żółtego sera (u mnie edamski )
    Sól, pieprz

    Oregano, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, bazylia
Wystaw ocenę:

4.57 (236 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrać i pokroić.

    Makaron gotuje al dente. Na rozgrzanym oleju szklę cebulę. Dodaje mięso. W misce mieszam śmietanę z solą, pieprzem, startym serem, oregano, czosnkiem i gałką muszkatołową, po czym dodaje do mięsa. Zagotowuję.

    Wyłączam grzanie po czym dodaje makaron i dokładnie mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować