Pieczarki panierowane w bułce tartej

4.3 (227 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

pychotka

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Małe lub średnie zwarte pieczarki
    mąka
    Bułka tarta
    1-2 jajka roztrzepane z 1 łyżką oleju, jarzynką, pieprzem do smaku
    olej do smażenia ( u mnie o smaku czosnkowo paprykowym)
Wystaw ocenę:

4.3 (227 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pieczarki panierowane w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, osuszyć, odciąć korzonki, można je wykorzystać do sosu grzybowego lub zupy pieczarkowej.
    W jednej misce przygotować bułkę tartą.
    W drugiej roztrzepane jajka z olejem, jarzynką, pieprzem a w trzeciej mąkę.
    Pieczarki panierować w mące, jajku i bułce. Usmażyć na rumiano w głębokim rozgrzanym oleju jak smażymy frytki.
    Osączyć na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować