Proste bezy / beziki

4.5 (161 ocen)

  • 2 godz.

Zawsze myślałam, że bezy są strasznie trudne - nic bardziej mylnego!

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    4 białka,

    150g cukru,

    szczypta soli.
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Beza

Proste bezy / beziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę.

    Stopniowo dodawać cukier.

    Przełożyć do rękawa cukierniczego (można zrobić samemu) lub nakładać białka łyżką.

    Na blachę z papierem do pieczenia formować bezy. Do połowy można dodać kakao.

    Piec w temp. +110°C przez 60-100 minut.

    Wychodzi ok. 70 bez.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Beziki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować