Rolada ze szpinakiem i serkiem Almette

4.97 (150 ocen)

  • 40 min

Rolada jest łatwa w zrobieniu i zagościła w naszym domu na dobre.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    4 jajka
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    1łyżeczka chrzanu
    2 serki śmietankowe Almette
    200 g łososia norweskiego w plastrach
Wystaw ocenę:

4.97 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada ze szpinakiem i serkiem almette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak wykładamy na patelnię dodajemy łyżkę masła i smażymy na wolnym ogniu 5 minut, dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i łyżeczkę chrzanu. Odstawiamy do wystudzenia. Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy na sztywno białka i dodajemy do szpinaku i żółtek, lekko mieszamy. Wykładamy całość na blachę i pieczemy 15 min. w tem. 150 C. Po upieczeniu ciasto zawijamy w ściereczkę jak roladę. Po wystygnięciu ciasto rozwijamy i smarujemy serkiem Almette i układamy łososia, zawijamy roladę i gotowe. Smacznego

Porady

Zamiast serka Almette można dodać inny serek śmietankowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować