RYBA W GALARECIE

4.48 (183 ocen)

Bardzo szybko znika z talerza, a przepis ma już chyba każdy kto ją jadł.

Składniki:

  • 1kg płatów rybnych
    3-4 jajka
    bułka tarta
    1 litr wody
    marchewka
    przyprawa uniwersalna do smaku
    połowę pęczka natki pietruszki
    olej do smażenia
    3 dkg żelatyny
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty kroimy na kawaki i obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na oleju. Studzimy.Z wody kucharka i marchewki pokrojonęj w talerki gotujemy wywar. Na końcu wrzucamy pokrojoną natkę i zagotowujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym wywarze i odstawiamy do wystygnięcia. zimną rybę układamy na glębszych pułmiskach i zalewamy wywarem. Wstawiamy do lodówki . Przed podaniem na stół kroimy rybkę w kostkę.

Porady

Czasami na rybę rzucam trochę groszku zielonego albo kukurydze oczywiście konserwowe i dopiero zalewam wywarem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować