Sakiewki z farszem

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Ciekawy pomysł na obiad albo kolacje , łatwy w wykonaniu a przed wszystkim pyszny.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    vegeta , sól,pieprz,przyprawa kebab
    30dag pieczarek
    2cebule
    papryka czerwona
    por
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki

Sakiewki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić jak na schabowego i przyprawić solą ,pieprzem i przyprawa kebab.
  • image-1qmp2t3 2. Farsz:
    Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni ( można je przedtem trochę podgotować).Cebule pokroić w kostkę usmażyć .Por kroimy w paseczki a paprykę w kostkę .
    Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku vegetą ,solą i pieprzem.
  • image-1kjtr4a 3. Na rozbitym schabowym kładziemy farsz , formujemy sakiewkę i zawijamy w folie aluminiową.
    Sakiewki układamy na blaszce polanej olejem albo margaryną i pieczemy w piekarniku.

Porady

Można zamiast schabowego użyć piersi od kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować