sałatka z tuńczyka, ryżu i jajek

4.48 (189 ocen)

  • 15 min

Szybka i niedroga sałatka

  • 15 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    0,5 woreczka ugotowanego ryżu
    0,5 puszki kukurydzy
    0,5 puszki groszku
    3 ogórki konserwowe
    3 ugotowane na twardo jaja
    4 płaty papryki konserwowej
    pęczek szczypiorku lub 1 średnia cebula
    sól, pieprz
    3 kopiaste łyżki majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka z tuńczyka, ryżu i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka, groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki, paprykę pokroić w małą kosteczkę. Szczypiorek i jaja posiekać. Wszystko wymieszać z ryżem, doprawić dodać majonez z jogurtem, ponownie wymieszać.

Porady

Zamiast papryki konserwowej, możemy dodać świeżą, a zamiast ogórków konserwowych - świeżych lub kiszonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować