Sernik na zimno z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę (użyłam 16x16cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód szczelnie poukładać biszkopty.
2.Twaróg przełożyć do osobnej misy. 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody (zmieszałam brzoskwiniową oraz cytrynową). Odstawić do ostudzenia. Gdy zacznie tężeć zmiksować ją z twarogiem. Masa powinna być jednolita. Wylać na biszkopty.Wstawić do lodówki
3.Gdy masa serowa stężeje przygotować kolejne 2 galaretki w 500 ml wody (lub więcej jeśli chcecie mieć wyższe ciacho). Odstawić do wystudzenia i schłodzić w lodówce.
Porady
Jeśli posiadacie za dużo biszkoptów można ponownie ułożyć kolejną warstwę na serniku.
Komentarze