Ślimaczki z tortilli na przystawkę

4.5 (165 ocen)

Świetna przekąska na zimno do przygotowania w parę chwil. Idealnie sprawdzi się na większych i mniejszych przyjęciach , imprezach czy piknikach.

Składniki:

  • 4 tortille
    100g. serka twarogowego z łososiem
    100g. serka twarogowego z ziołami
    8 plastrów szynki wiejskiej ( lub innej w dużych plastrach)
    50g. tartego sera żółtego
    180g. mixu sałat z rukolą ( jedno opakowanie)
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Ślimaczki z tortilli na przystawkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki smarujemy serkiem topionym ( 2 placki serkiem z łososiem , kolejne 2 z ziołami)
    Każdy posypujemy serem żółtym , kładziemy po 2 plastry szynki.
    Wierzch posypujemy sałatą.
    Zawijamy najpierw krótsze końce do środka a następnie w rulon.
    Każdą tortillę kroimy w krążki 1-2 cm.
    Na talerzu dekorujemy pozostałym mixem sałat
    podajemy same lub z ulubiony sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować