Świetna przekąska na zimno do przygotowania w parę chwil. Idealnie sprawdzi się na większych i mniejszych przyjęciach , imprezach czy piknikach.
Składniki:
4 tortille
100g. serka twarogowego z łososiem
100g. serka twarogowego z ziołami
8 plastrów szynki wiejskiej ( lub innej w dużych plastrach)
50g. tartego sera żółtego
180g. mixu sałat z rukolą ( jedno opakowanie)
Ślimaczki z tortilli na przystawkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placki smarujemy serkiem topionym ( 2 placki serkiem z łososiem , kolejne 2 z ziołami)
Każdy posypujemy serem żółtym , kładziemy po 2 plastry szynki.
Wierzch posypujemy sałatą.
Zawijamy najpierw krótsze końce do środka a następnie w rulon.
Każdą tortillę kroimy w krążki 1-2 cm.
Na talerzu dekorujemy pozostałym mixem sałat
podajemy same lub z ulubiony sosem.
Komentarze