Torcik urodzinowy- wersja dla leniwych:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić i upiec biszkopt:
Białka ubić na sztywna pianę, pod koniec dać cukier, dalej ubijać.Stopniowo dodawać żółtka i ubijać
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypac do masy, delikatnie wymieszać.
Piec w 180 C ok 35-45 min( suchy patyczek.
Forma o średnicy 21 cm
starcza na 2-3 spody
2.Biszkopt podzielić na 3 spody
3.przygotować kremy wg przepisu na opakowaniu
4.można tylko śmietankowy bądż druga masa- czekoladowa
5.W tortownicy na pierwszy spód dać masę śmietankową, następnie drugi spód i masa czekoladowa. Na to trzeci spód i całość pokryć białą masą śmietankową- boki też.
Rurki podzielić na części mniejsze i większe i na przemian ułożyć.
Ozdobić wierzch galaretkami i resztą składników.
Całość przewiązać kokardą.
Porady
dla mających mniej czasu lub zdolności w pieczeniu biszkopta, - można użyc gotowych spodów:)
Komentarze