Zapiekanka rybna ze szpinakiem i makaronem

4.5 (171 ocen)

  • 50 min

szybki obiad

  • 50 min

Składniki:

  • • 3 duże filety z dorsza
    • 1 opakowania makaronu świderki
    • 2 opakowania mrożonego szpinaku liściastego
    • 4 ząbki czosnku
    • Sól, pieprz
    • Śmietana
    • Kostka sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka rybna ze szpinakiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mos03p 1. 1. 1.Makaron gotujemy al dente, i studzimy.
    2. 2.Szpinak dusimy na masełku z czosnkiem przez ok. 15 min doprawiamy solą i pieprzem.i dodajemy troszkę śmietanki 18%
    3. Rybę kroimy na małe kawałki z każdej strony trzeba ją posolić i popieprzyć
    4. Żaroodporne naczynie natłuszczamy masłem i układamy na samym dnie makaron ,druga warstwa szpinak ,trzecia warstwa ryba i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 30 minut
    5. 5 minut prze końcem na rybę wykładamy starty żółty ser
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować