Francuskie parówki

1 (1 ocen)

Bardzo szybka, bardzo smaczna przekąska i na imprezę i na kolację i do pracyWykonanie jej jest banalnie proste, a efekt rewelacyjny

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego
    - parówki
    - ketchup
    - jajko
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Francuskie parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą parówkę kroimy na trzy części.
  • 2. Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy na paski o długości pokrojonych parówek.
  • 3. Ciasto smarujemy ketchupem.
  • 4. Kładziemy pokrojoną parówek na brzegu wyciętego paska z ciasta francuskiego i zawijamy ją. Odcinamy ciasto i zawijamy kolejną parówkę.
  • 5. Gotowe zawinięte w cieście francuskim parówki smarujemy roztrzepanym jajkiem.
  • 6. Pieczemy przez 15 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować