Milky way z brzoskiwniowo-malinowym akcentem

0 (0 ocen)

Pozwól sobie na chwilę przyjemności :)

Składniki:

  • Składniki (12 sztuk):

    - 2 galaretki malinowe
    - 2 puszki brzoskwiń
    - 1 galaretka brzoskwiniowa
    - 800 ml śmietany 30%
    - 10 mini batoników Milky Way
    - 5 śmietan-fix’ów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Krem

Milky way z brzoskiwniowo-malinowym akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej przygotowujemy galaretkę malinową według przepisu na opakowaniu, wlewamy ją na spód pucharków i pozostawiamy do schłodzenia.
  • 2. Dzień wcześniej przygotowujemy również bazę kremową. Batony kroimy na bardzo drobne kawałki. Do rondelka wlewamy śmietanę 30% i pokrojone kawałki batonów.
  • 3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy batony w śmietanie. Odkładamy do schłodzenia. Kiedy ostygnie wkładamy na noc do lodówki.
  • 4. Następnego dnia przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do wystudzenia.
  • 5. Następnie odsączamy brzoskwinie z puszki i je blendujemy. Wlewamy do nich chłodną płynną galaretkę i mieszamy.
  • 6. Z lodówki wyjmujemy dzień wcześniej przygotowaną bazę kremową. Dodajemy śmietan-fixy i miksujemy na wysokich obrotach.
  • 7. Wszystkie nasze komponenty są już gotowe i przyszła pora na układanie ich do pucharków :)
  • 8. Do pucharków z malinową galaretką nakładamy warstwę kremu, na nią nakładamy warstwę brzoskwiniową i na koniec jeszcze na środku nakładamy łyżkę kremu (opcjonalnie możemy ją posypać startą czekoladą). Gotowe :D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować