Kompot z truskawek na zimę

4.47 (190 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Wekowanie smaków lata to idealny sposób na zimowe dni ;)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • truskawki
    cukier ( po ok. 4 łyżek na słoik,jeśli truskawki są kwaśne to 5 )
    woda
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Kompot

Kompot z truskawek na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z truskawek wyciąć szypułki,umyć.
    Słoiki umyć i wyparzyć w piekarniku lub na słońcu :)
    Do czystych i suchych słoików wkładamy truskawki do połowy słoika ,można troszę więcej. Wsypać cukier. Zalać gorącą wodą. Zakręcić. Pasteryzować okolo 10 min. Pamietajcie o wyłożeniu dna garnka ściereczką,aby słoiki nie popękały.
    Odwrócić do gory dnem i poczekać aż wystygną :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować