Kotlet z fileta drobiowego z serem żółtym i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Wyżej wymienione składniki wkładamy do dużej miski. Dodajemy majonez,mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, jaja, sól( niewiele ponad dużą szczyptę-majonez sam w sobie jest już słony) i pieprz do smaku Mieszamy dokładnie.
2.Łyżką stołową nabieramy masę na kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 3-4 minuty z każdej strony. Osuszamy na papierowym ręczniczku.
3.Podajemy z ziemniakami "z wody" i surówką.
Porady
Najlepiej jest przygotowywać je na bieżąco,tuż przed podaniem- wtedy są bardzo miękkie i puszyste.
Komentarze