Ciasto milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Miksujemy na bezę. Dodajemy po jednym żółtku i mieszamy.
Następnie dolewamy olej,wodę i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.Wylewamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.. Pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni.
Studzimy. Kroimy na dwie części.
2.Masa:
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym około 3 minuty.Odstawiamy do ostygnięcia.Masło miksujemy na puch. Powoli dolewamy ostudzone mleko z cukrem i mieszamy energicznie. Następnie wsypujemy mleko w proszku i równie energicznie mieszamy (będzie trochę ciężko:))
Komentarze