Krokiety z kiełbasą pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podane składniki zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki. Kiełbasę pokroić w kostkę, paprykę i pieczarki oczyścić i również pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać olej i wrzucić kiełbasę wraz pieczarkami i papryką. Doprawić do smaku mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Podsmażyć do miękkości, ostudzić. Przestudzone składniki przełożyć do miski i dodać starty żółty ser. Połączyć.
2.Powierzchnię każdego naleśnika smarować farszem pozostawiając wolne brzegi. Złożyć brzegi z dwóch stron, następnie zwinąć całość w rulon. Tak przygotowane krokiety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!
Komentarze