Łazanki z indykiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, kapusta kiszona i pieczarki.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Skrzydło z indyka - 1szt (ugotowane, np z rosołu)
    Cebula - 1szt
    Kapusta młoda - 1/4 małej główki
    Kapusta kiszona - 200g
    Pieczarki - 250g
    Makaron łazanki - 200g
    Olej - 2 łyżki
    Pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Łazanki

Łazanki z indykiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do łazanek potrzebujemy ugotowane skrzydło z indyka. Ja użyłam skrzydła, na którym ugotowałam rosół. Po gotowaniu w szybkowarze, indyk był mięciutki.
    Po ostudzeniu, mięso obieramy od kości i kroimy w mniejsze kawałki.
    Kapustę kroimy w większą kostkę, kapustę kiszoną szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w plasterki.
    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Na oleju smażymy mięso z cebulą, aż lekko się zarumieni. Dodajemy kapustę młodą, kiszoną i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby można dodać odrobinę wody. Kiedy kapusta będzie miękka, dodajemy ugotowany makaron. Całość dusimy razem jeszcze przez kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pieczarki Makaron Kapusta kiszona Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować