Łazanki z indykiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do łazanek potrzebujemy ugotowane skrzydło z indyka. Ja użyłam skrzydła, na którym ugotowałam rosół. Po gotowaniu w szybkowarze, indyk był mięciutki.
Po ostudzeniu, mięso obieramy od kości i kroimy w mniejsze kawałki.
Kapustę kroimy w większą kostkę, kapustę kiszoną szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w plasterki.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na oleju smażymy mięso z cebulą, aż lekko się zarumieni. Dodajemy kapustę młodą, kiszoną i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby można dodać odrobinę wody. Kiedy kapusta będzie miękka, dodajemy ugotowany makaron. Całość dusimy razem jeszcze przez kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy.
Komentarze