Makaron z szparagami i pomidorami suszonymi w sosie śmietanowo-serowym

4.49 (169 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybki obiad ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g makaron Pappardelle
    2-3 suszone pomidory w oliwie
    3-4 sztuki szparagów zielonych
    150 ml śmietanki 18%
    1/3 opakowania sera np. camembert
    sól, pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z szparagami i pomidorami suszonymi w sosie śmietanowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy szparagi ok. 7-8 minut w lekko posolonej wodzie, wyciągnąć łyżką cedzakową. W tej samej wodzie gotujemy makaron wg. instrukcji na opakowaniu- pozostawiając wodę.
    Pomidory kroimy w paseczki i podsmażamy na łyżce oliwy w której były zanurzone.
    Zalewamy śmietanką i chwilę dusimy do zgęstnienia sosu. Dodać pokrojony ser oraz szparagi (pozostawiając dwie główki do przystrojenia), wymieszać.
    Dodać ugotowany wcześniej makaron, wymieszać. Można dodać 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Chwilę poddusić i przyprawić do smaku.

Porady

Podawać od razu, gorące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować