Owsianka z bananem i masłem orzechowym

5 (197 ocen)

Zdrowa, sycącą, dodaję energii i dostarcza mnóstwo składników odżywczych. Można dodać do niej praktycznie wszystko: owoce, bakalie, czekoladę, twaróg itp. Ja proponuję dziś z bananem i masłem orzechowym. Połączenie doskonałe!

Składniki:

  • 1 szkl mleka
    5 łyżek płatków owsianych
    1 łyżka miodu (opcjonalnie, ja nie dodałam)
    1 mały banan
    1 łyżka masła orzechowego (zwykłego lub z kawałkami orzechów tzw. crunchy)
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Owsianka

Owsianka z bananem i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelać do garnuszka, wsypać do niego płatki owsiane. Gotować na małym ogniu do zmięknięcia płatków (około 5-10 minut). Po tym czasie zdjąć owsiankę z ognia i przykryć garnuszek pokrywką. Odstawić na 5 minut, by owsianka zgęstniała. Następnie dodać miód (opcjonalnie) i dobrze wymieszać. Tak przygotowaną owsiankę przelać do miseczki, podawać od razu z pokrojonym w plasterki bananem oraz masłem orzechowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Masło orzechowe Miód Mleko Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować