Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami

4.49 (170 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jabłka idealne na jesienne wieczory. Proste i szybkie w przygotowaniu.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 jabłek

    - 1 budyń waniliowy

    - 1 szklanka mleka

    - 2 łyżki cukru

    - 1/4 szklanki malin
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłka nadziewane budyniem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń rozpuszczamy w pół szklanki mleka. Drugie pół zagotowujemy z cukrem. Wlewamy rozpuszczony budyń do zagotowanego mleka. Energicznie mieszamy do zgęstnienia cały czas gotując. Budyń odstawiamy do ostygnięcia
  • 2. Jabłka wydrążamy.
  • 3. Jabłka napełniamy budyniem, na wierzch dajemy wcześniej umyte i odsączone z wody maliny.
  • 4. Jabłka pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 5. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Budyń waniliowy Jabłka Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować