Uwielbiam te gołąbki – farsz jest pyszny, tani i bardzo prosty w przygotowaniu. Taką wersję gołąbków możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Ja szczególnie polecam je na piątkowe obiady i oczywiście na Wigilię.
Użytkownik Violetka76
w dniu 12.06.2018 13:55 opublikował przepis:
Bardzo prosta a zarazem pyszna propozycja obiadowa. Rozpływające się w ustach delikatne mięso i wspaniały sos. Takim kurczakiem będą również zajadali się nasi najmłodsi.
Użytkownik Violetka76
w dniu 09.06.2018 19:13 skomentował:
Bardzo smaczna, syta i rozgrzewająca zupa na zbliżające się chłodniejsze dni. Na połówkach łuskanego grochu i wędzonym boczku bardzo szybko się ją gotuje.
Użytkownik Violetka76
w dniu 22.08.2017 08:12 opublikował przepis:
Loksze są rodzajem słowackiego naleśnika przygotowanego z ciasta, którego głównym składnikiem są gotowane ziemniaki. Idealnie nadają się do tego ziemniaki, które często zostają nam z poprzedniego dnia. Loksze można podawać na ostro i na słodko.
Użytkownik Violetka76
w dniu 21.08.2017 11:33 opublikował przepis:
Drożdżówki na jogurcie są bardzo puchate i długo zachowują świeżość. Do słodkich wypieków zamiast świeżej lub mrożonej dyni z powodzeniem możemy użyć tą ze słoiczka - zachwyci smakiem i wyglądem niejednego łasucha. Bardzo polecam.
Użytkownik Violetka76
w dniu 21.08.2017 07:25 opublikował przepis:
Kilka słoiczków takiej dyni powinno się znaleźć w spiżarni każdej gospodyni. Zimową porą idealnie sprawdza się do przygotowania słodkich deserów, wypieków oraz sałatek.
Użytkownik Violetka76
w dniu 21.08.2017 06:38 opublikował przepis:
Uważam, że jarzębina jest nie tylko dodatkiem do mięs. Możemy śmiało używać jej jako składnik słodkich wypieków, dzięki czemu zyskują one niepowtarzalny smak.
Użytkownik Violetka76
w dniu 05.10.2016 20:43 opublikował przepis:
Rydze to jedne z najbardziej docenianych grzybów, kto ich nie lubi? Wybornie smakują podsmażone na patelni. Z dodatkiem ziemniaków i cebuli są bardzo smaczną i tanią propozycją obiadową.
Użytkownik Violetka76
w dniu 20.01.2016 13:55 opublikował przepis:
Otoczone chrupiącą skorupką, soczyste i miękkie w środku. Czosnek i pietruszka nadają im smaku oraz charakteru – jednym słowem: doskonała propozycja obiadowa lub gorąca przekąska.
Użytkownik Violetka76
w dniu 19.01.2016 07:04 opublikował przepis:
Ostatnio zajadamy się gołąbkami z różnymi farszami:) Tym razem wersja dla wegetarian: farsz z kaszy jaglanej i pieczarek, wszystko oczywiście porządnie doprawione.
Użytkownik Violetka76
w dniu 19.01.2016 06:41 opublikował przepis:
Racuchy – tradycyjne drożdżowe placki z patelni. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy też na kolację. Ja proponuję wersję bardzo puchatą, nadzianą dżemem, która z powodzeniem może zastąpić pączki.
Użytkownik Violetka76
w dniu 10.01.2016 18:59 opublikował przepis:
Pyszna, zdrowa suróweczka obiadowa o wyraźnym lekko pikantnym smaku, a to za sprawą rzodkwi i pora. Nie wiem jak Wy, ale ja zawszę robię większą porcję surówki do obiadu. Jeśli zostanie zajadam się nią na kolację.
Użytkownik Violetka76
w dniu 08.01.2016 13:08 opublikował przepis:
Jeden z najsmaczniejszych jabłeczników jakie piekłam i jadłam: przepyszne jabłkowo – cynamonowe wnętrze zwieńczone delikatną pianką i chrupiącym orzechowym akcentem.
Użytkownik Violetka76
w dniu 15.12.2015 08:18 skomentował:
Nie wiem jak u Was ale w mojej rodzinie przeplatają się tradycje z różnych rejonów Polski. Wigilia przeważnie jest wspólna i każdy daje coś od siebie. Na stole są dwie juszki - jedna to zupa rybna a druga to...kompot z suszu.
Użytkownik Violetka76
w dniu 13.12.2015 22:48 opublikował przepis:
Kozi ser zaczęłam wykorzystywać w swojej kuchni od niedawna i bardzo go polubiłam. Nie tylko jako dodatek do sałatek. Idealnie pasuje do dań na ciepło. Farsz tych łódeczek to połaczenie jedynie trzech składników, i wierzcie mi - więcej nie trzeba...
Użytkownik Violetka76
w dniu 13.12.2015 22:23 opublikował przepis:
Kiedyś przygotowywałam udka kurczaka w marynacie majonezowo – ketchupowej. Tym razem zabrakło ketchupu w mojej lodówce, więc zamarynowałam pałki w samym majonezie. Aby mięso nie było mdłe, majonez musi być dobrze doprawiony.
Użytkownik Violetka76
w dniu 10.12.2015 19:24 opublikował przepis:
Takim wypiekiem zaskoczycie domowników i gości! Wilgotna babka, w której smak szpinaku jest niewyczuwalny, a kolor ciasta przepiękny! Do tego chrupiące migdały i posmak czekolady…
Użytkownik Violetka76
w dniu 10.12.2015 19:06 opublikował przepis: