Węgierska zupa gulaszowa to doskonała potrawa na jesienne i zimowe chłody. Zupa gulaszowa węgierska jest gęsta i pikantna przez dodatek ostrej papryki w proszku. Zupa gulaszowa po węgiersku świetnie smakuje wykonana na bazie wieprzowiny lub wołowiny. W sezonie warto korzystać ze świeżych strączków czerwonej i żółtej papryki. Zupa węgierska świetnie sprawdzi się na rodzinny obiad i na wcześniejszą kolację. Przepis na zupę węgierską to sposób na pożywne i rozgrzewające danie.
4.19 (271 ocen)
Porady
Gulaszowa po węgiersku może mieć różny stopień ostrości. Warto pamiętać, że można go dowolnie regulować dodając mniej lub więcej ostrej papryczki.
Węgierska zupa gulaszowa jest świetnym sposobem na wykorzystanie warzyw, które zostały w lodówce. Zupa gulaszowa z wieprzowiny po węgiersku z powodzeniem przyjmie pokrojone w plasterki pieczarki, różne rodzaje papryki i świeże zioła. Zupa gulaszowa zyska na smaku, gdy dodamy do niej tymianku, cząbru lub rozmarynu. Aby przygotować węgierską zupę gulaszową dobrze zaopatrzyć się w garnek o grubym, nieprzywierającym dnie. Ułatwi to podsmażanie składników i łączenie ich w smaczne danie.
Spróbuj też prostego przepisu na zupę selerową.
Komentarze