Świeża i kolorowa sałatka z mnóstwem świeżych warzyw. Prawdziwa witaminowa bomba. Świetnie pasuje do łososia jak i do wszelkich mięs. Sprawdza się zarówno na co dzień, jak i do świątecznego obiadu.
15 min
Składniki:
Garść mieszanki sałat (np. z botwinką)
Kilka pomidorków koktajlowych
Ok. ½ opakowania kiełków cebuli
Ok. ½ opakowania kiełków rzodkiewki
1 mała czerwona cebula
Ok.100 g sera feta z ziołami
Kilka rzodkiewek
Sos do sałatek włoski (lub inny)
2 łyżki wody
2 łyżki oliwy z oliwek
Mix sałat z kiełkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę przełożyć do szerokiej miski. Dodać kiełki rzodkiewki i cebuli, pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz rzodkiewki. Następnie dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulkę. Ser feta z ziołami pokroić w niezbyt grubą kostkę i dołożyć do warzyw. Na koniec wymieszać sos sałatkowy z oliwą i wodą. Na ok. 15 minut przed podaniem polać nim sałatkę. Delikatnie wymieszać żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Komentarze